Behandeling pijnklachten

Voor de behandeling van allerlei pijnklachten maakt Yanhui gebruik van acupressuur in combinatie met Chinese kruiden. Een beetje hetzelfde als acupunctuur maar in plaats van naalden maakt Yanhui gebruik van haar handen waarbij zij druk uitoefent op de meridianen. De combinatie met kruiden helpt bij het verlichten van o.a. spierpijn, pijnklachten in rug, schouder, nek, verstuikingen en verlichting van pijn bij artrose.

Acupressuur

Acupressuur is een techniek die gerelateerd is aan acupunctuur, waarmee de energie van het lichaam geregeld worden door het manipuleren van punten op het lichaam. Deze manipulaties hebben effect op emoties, spanning en fysieke condities. 

                          Cupping

Yanhui kan ter ondersteuning gebruik maken van cupping, een oude Chinese geneeswijze, waarbij gifstoffen, met speciale glazen bokaaltjes die zuurstofvrij worden gemaakt, naar het huidoppervlak worden getrokken. Deze methode wordt ook in onze westerse maatschappij steeds populairder. 

                        TUINA

Volgens de Chinese geneeskunde (TCM) wordt ziekte veroorzaakt door disbalans en blokkades in de Chi-stroom. Als deze in balans is, voel je je ontspannen en vol levenskracht.

Bij Tuina therapie wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de Chi-stroom (energie van het lichaam) vrij en zonder blokkades door het lichaam kan stromen.
Met een TuiNa therapie kunt u dus ontspannener worden, veel levenskrachten krijgen en verlichting voelen voor klachten als vermoeidheid, stress, slaapproblemen, spierklachten (stijfheid, pijn), gewrichtsklachten (pols, elle boog, nek, schouder, rug, heup, knie, enkel, enzovoorts).
Middels deze therapie is het ook mogelijk een therapeutische behandeling te krijgen. Als u in de praktijk bent wordt besproken welke behandeling het beste bij u op dit moment past.

Terug naar overzicht

Op zoek naar een origineel kado?

Geef Eens een waardebon voor een massage

Klik hier